Практично кожна сучасна людина турбується про свій імунітет, а вже порад по зміцненню імунної системи можна знайти безліч. Але що ж таке імунітет і що саме ми прагнемо зміцнювати?
Якщо пояснювати популярно, то імунітет – це здатність людського організму захищатися від несприятливого впливу навколишнього середовища. Навіщо? Та щоб не хворіти або хворіти якомога менше, щоб втома не долала вже з самого ранку, щоб сили не покидали в самий непідходящий момент (та хіба бувають такі моменти підходящими?)
Якщо людина веде здоровий спосіб життя і все одно часто відчуває себе погано, а то і змушена з місяця в місяць брати лікарняний, тоді слід серйозно потурбуватися про свій імунітет.
Імунітет потребує підтримки, якщо …
Чи кожен чоловік знає, наскільки сильна його імунна система? Чи можна, не відвідуючи лікаря, зрозуміти, що не все тут добре? Адже деякі люди за зиму ні разу не чхнуть навіть в епідемію, а інші кашляють й хлюпають носом не те що 365, а всі 400 днів на рік (насправді, не смішно). І чому так?
Імунітет здавна цікавив і вчених, і лікарів, і звичайних людей, які зовсім не хочуть хворіти. І ось що, серед іншого, вдалося з’ясувати: деякі наші звички, з якими ми зріднилися настільки, що й не помічаємо їх давно, багато разів підвищують сприйнятливість до застуд та грипу (відповідно, пригнічують імунну систему), а саме:
Краща підтримка імунітету – здорове харчування та помірні фізичні навантаження.
Імунітет- це не автомобіль: то їдемо, то стоїмо. Імунітет повинен працювати постійно й без збоїв, як працює, наприклад, серце. Але іноді під впливом різних факторів (наприклад, зміна сезонів, переїзд в іншу кліматичну зону, все той же горезвісний стрес) імунітет слабшає, і тоді йому потрібна підтримка.
Але ось питання, як же його підтримувати, імунітет-то цей, якщо це не якийсь цілком відчутний орган?
Про правильний режим харчування говорять багато й скрізь: обов’язковий сніданок, повноцінний обід, не дуже калорійна вечеря, дуже не завадять другий сніданок й підвечірок – одним, словом, харчування має бути збалансоване та досить часте (4-6 разів на день), але в жодному разі не щедре застілля.
Так. Наприклад, PROFILAKTONE. Чому саме він?
PROFILAKTONE — імуностимулятор на остнові масла печінки акули, яке містить алкілгліцерол, вітаміни А, D, C, E та мінерали Цинк та Селен.
Масло для PROFILAKTONE видобувається з печінки гренландської акули. Екологічно чиста, натуральна сировина та європейські стандарти виробництва — запорука високої якості продукту.
Алкілгліцерол – природний імуностимулятор, в організмі людини міститься в червоному кістковому мозку та грудному молоці, але у невеликій кількості (менше 1%). У маслі печінки акули частка алкілгліцеролу значно більша до 20%. Саме тому алкілгліцерол допомагає надійно захистити нас від вірусів та бактерій.
Не секрет, що риб’ячий жир має специфічний смак, через це і діти, і дорослі часто відмовляються його вживати, не дивлячись на безперечну користь. При розробці PROFILAKTONE цей тонкий момент було передбачено: у нього відсутній риб’ячий присмак та запах. Дуже важливо, що PROFILAKTONE приємний на смак: для дітей – зі смаком малини, а для всієї родини – зі смаком манго та персика. Крім того, даний продукт є безпечним для хворих на цукровий діабет, оскільки до складу входить натуральний рослинний підсолодувач – стевія.
PROFILAKTONE і роботу імунітету підтримує, і не змушує його працювати занадто сильно, на межі можливостей.
Ну ось, коротко та популярно про імунітет. Звичайно, на цю тему написані трактати і дисертації, звичайно, якісь сказані речі комусь здадуться суперечливими, але головне те, що імунітет треба берегти, підтримувати і зміцнювати, тоді і він буде підтримувати нас навіть в найсуворішу хвилину.